Darko Micić

Darko Micić rođen je 1967. godine u Knjaževcu. Diplomirao je na Filozofskom fakultetu u Nišu – studijska grupa za fizičku kulturu. Kao profesor fizičkog vaspitanja radi u Knjaževcu. Radio je kao trener skijanja u "PSD Midžor", a dugo godina je bio učitelj plivanja na bazenu "Banjica". Od 1981. godine aktivno se bavi muzikom i ne namerava da prestane. Pevao je i svirao u mnogim knjaževačkim autorskim i "cover" bendovima. 1992. godine sa grupom "Mrlje" snimio je LP "Mabu", za izdavačku kuću Jugodisk iz Beograda.

U retkim trenucima slobodnog vremena napiše po neki novinski članak, pesmu, priču ili roman. Objavio je knjigu "Knjaževačke rok priče i urbane legende", 2014. godine u izdanju Narodne biblioteke "Njegoš" iz Knjaževca u ediciji "Vremeplov varoši",

Zbirku priča ZB(I)RKA objavio je 2018. godine u izdanju Niškog kulturnog centra. Zbirka je dostupna u digitalnoj formi na sajtu knjaževačke biblioteke.

U knjizi o EKV –u, SAV MOJ BOL, koju je priredila Lidija Nikolić u izdanju MAKART-a, 2019. godine, objavljena je i njegova priča o EKV – u.

Njegove tekstove i priče objavljivali su časopisi za kulturu i književnost „Buktinja“ iz Negotina i "Gradina" iz Niša. Tekstovi o kovid pandemiji oobjavila je "Rajačka narodna škola zdravlja" sa kojom i dalje sarađuje.

U cilju borbe za očuvanje zdravlja i propagiranja zdravog života sa svojim autorskim bendom „Favela“ snimio je pesmu Sportska.

Već nekoliko godina bavi se ekološkim temama vezanim za staroplaninski kraj, pre svega zaštiti reka od mini hidroelektrana, borbi protiv seče šuma i borbi za očuvanje zdravog vazduha. Pored aktivizma na terenu, sa bendom „Two Stroke Engine“ snimio je i objavio dve društveno-angažovane pesme: "Reke vam ne damo" i "Ni šume vam ne damo".

Oženjen je i otac dva sina.

 

© 2023 AlekMed - specijalistička internistička ordinacija. Sva prava zadržana.